Centraal Beheer Achmea

Concept wedstrijd gewonnen door in te spelen op de Shared economy

De \ opdracht

Bedenk en ontwerp de verzekering van nu. Hoe kan Centraal Beheer Achmea inspelen op de early adopters en millenials met technolie?

Ik heb ingespeeld op de shared economy, waarin wij alles, zelfs onze auto uitlenen. Helaas brengt in geval van schade dit veel problemen met zich mee. Een eenvoudige app is de uitkomst. Wat als geruststelling maar één aanraking nodig heeft? Mijn idee won!

Inleiding

We leven tegenwoordig in een shared economy, we delen alles. Online, maar ook in de fysieke wereld. We lenen zelfs onze auto's uit aan familie en/of vrienden. In mijn vooronderzoek ontdekte ik dat er nog altijd een kleine angst is om schade te rijden met andermans auto. Het is namelijk zo dat hier geen verzekering voor bestaat en de rechtmatige eigenaar voor de kosten moet opdraaien. Het leek mij vervolgens een goed idee om hier op in te spelen. Mijn doel was om een product te ontwerpen dat enorm eenvoudig in gebruik is, maar ook transparent, persoonlijk en goedkoop.


Het concept

De essentie van het uit eindelijke resultaat is een auto die je leent met een enkele druk op de knop verzekeren en met diezelfde knop stop je deze weer. Zo betaal je alleen voor de tijd dat je verzekerd wilt en moet zijn. Dit maakt het concept juist erg effectief. Of je nu dus de auto leent van je ouders, een vriend of juist uitleend aan een collega: wees gerust, met een druk op de knop is de auto verzekerd!


Mijn inzending

Mijn inzending (PDF) bekijken?

Download 'm hier!

Mockup van de app op de Apple WatchMet een voorgeprogrammeerde NFC tag activeer je de verzekering met één aanraking!

Andere \ projecten

img01

Een hand extra

De hand gelegd op de gehele huisstijl

img01

Appendo App

Mobiele applicatie voor Appendo

img01

Motel Mozaïque

Mobiele applicatie voor het 'MoMo' festival